Доступність посилання

ТОП новини

Україна вшановує жертв Голодомору


Сьогодні в Україні день жалоби. Українці вшановують 80-ту річницю трагедії, яка в 1932-33 роках забрала життя мільйонів співвітчизників.

23 листопада о 14:00 розпочнуться всеукраїнські жалобні заходи до Дня пам'яті жертв Голодомору. Громадськість вирушить ходою від метро Арсенальна до Національного меморіалу жертв Голодомору. Молодь з'єднає в одне велике полотно банери із посланнями пам'яті з обласних центрів України та з-за кордону.

О 15:00 біля меморіалу розпочнеться панахида, яку відправлять Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, ієрархи УГКЦ, УАПЦ, УПЦ. РКЦ. До участі запрошені представники всіх церков та релігійних організацій в Україні, дипломатичні представники, громадськість.

О 16:00 після загальнонаціональної хвилини розпочнеться акція «Запали свічку пам’яті». Біля Національного меморіалу Голодомору в цю суботу запалає понад 10 000 свічок.

Крім того, в цей день приспущено державний прапор України на всіх державних будівлях і спорудах, підприємствах і організаціях, та вивішені траурні стрічки.

В Україні також обмежене проведення розважальних заходів, організовані відповідні тематичні заходи — виставки, концерти-реквієми.
XS
SM
MD
LG