Доступність посилання

ТОП новини

У Львові оголосили безстроковий страйк


У Львові оголосили безстроковий страйк. Понад 10 тисяч львів’ян вийшли сьогодні на віче на площу перед пам’ятником Тарасові Шевченку. Головні гасла, які лунають від людей – це вимога до президента зробити всі необхідні кроки, щоб була підписана угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Також львів’яни вимагають звільнення уряду Азарова і підтримують гасло киян – «Різдво без Януковича».

Львівські студенти, які є ініціаторами й організаторами євромайдану у Львові відмежувались від усіх політичних партій. Жодної партійної символіки на вічі не було. Лише прапори України і Євросоюзу.

Більше 20 тисяч львів’ян на 16 годину поставили свої підписи під зверненням, в якому вони підтримують євроінтеграційний курс України, відставку президента Віктора Януковича і прем’єра Миколи Азарова, а також голови Львівської ОДА, генерала міліції Олега Сала. Він домагався через суд знесення намету перед пам’ятником Шевченкові. І львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов ОДА. Водночас, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, судді і позивач помились адресою, за якою встановлений намет, і намагались виправити цю ситуацію. Але організатори акції непокори швидше подали апеляцію на судове рішення.

На сьогодні на площі у Львові є кілька наметів і координаційна рада акції громадянської непокори ухвалила рішення – відмежуватись від політиків. Представники ректорату львівських вишів підписали спільну заяву, що вони не перешкоджатимуть студентам брати участь в акціях непокори. Навчальні заклади Львова організовують виїзд студентів до Києва на євромайдан. На вічі закликали приєднатись до протесту студентів Академії сухопутних військ та Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності.

О 19:00 у Львові заплановані піша хода містом і віче. Тисячі львів’ян поїхали у Київ на протест і ще тисячі висловили бажання їхати у столицю.
XS
SM
MD
LG