Доступність посилання

ТОП новини

Ані Київ, ані ЄС на сьогодні не готові до підписання угоди – МЗС


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Україна не відмовилася від європейського курсу, а лише зупинила підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це сьогодні в Києві заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, на сьогодні ані Україна, ані ЄС не готові до підписання угоди.

«Україна не відмовляється від підписання угоди про асоціацію. Ми говоримо про зупинення процесу підписання, про те, що на сьогоднішній час, станом на сьогоднішній день, на 25-е число, обидві сторони, Україна і ЄС, не готові до цього акту підписання», – сказав міністр.

Тим не менше, як заявив Кожара, президент України має намір відвідати саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі, на якому раніше планували підписати угоду про асоціацію.

Кожара також підтвердив, що на засіданні уряду 21 листопада, коли було ухвалене розпорядження про припинення підготовки угоди про асоціацію, МЗС підтримало рішення уряду.

Як заявив міністр, оскільки його не було в Києві, то підпис поставив виконувач обов’язків міністра Руслан Демченко.

Тимо часом президенти Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу і Європейської ради Герман Ван Ромпей оприлюднили сьогодні заяву, в якій наголосили, що пропозиція про підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом залишається чинною.

Вчора у Києві відбулася масштабна акція з вимогою підписання угоди про асоціацію. За даними опозиції і ЗМІ, участь у ній взяли понад 100 тисяч людей. Міліція наводила удвічі менші цифри. Акції за і проти ЄС відбулися і в інших містах України. Мітинги триватимуть до саміту у Вільнюсі наприкінці цього тижня, заявили в опозиції.
XS
SM
MD
LG