Доступність посилання

ТОП новини

Миколаївський Євромайдан заборонив суд, але люди обіцяють стояти і далі


У Миколаєві окружний адміністративний суд заборонив проведення мітингу прихильників асоціації з Європейським союзом на центральній площі міста із сьогоднішнього дня до 7 січня.

Учасники миколаївського Євромайдану називають рішення суду протиправним і таким, що перешкоджає їхнім конституційним правам на свободу мирних зібрань, повідомив Радіо Свобода журналіст місцевого інтернет-видання «НикВести» Олег Деренюга. За словами журналіста, євромітингувальники не зважають на будь-які рішення суду і планують стояти на Майдані й надалі.

Міліція постійно патрулює миколаївський Євромайдан, але поки що ніяких репресивних дій з боку силовиків не було, повідомляє Деренюга. Однак, за його словами, на спроби мітингувальників встановити намети міліція миттєво реагує, перешкоджаючи їм у цьому.

Як заявила Радіо Свобода керівник відділу зв’язків із громадськістю МВС України у Миколаївській області Ольга Передеренко, міліція почне втручатися у діяльність Євромайдану лише в тому разі, якщо мітингувальники не будуть виконувати рішення суду, застосовуючи методи силового характеру.

Станом на 16:00 Передеренко не може сказати, коли миколаївська міліція почне «забезпечувати виконання рішення суду про заборону проведення мітингу на площі Леніна».

На миколаївському Євромайдані залишається стояти близько 30 людей.
XS
SM
MD
LG