Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської ОДА підтримав студентів у прагненні до євроінтеграції


Наметове містечко на Вічевому майдані в Івано-Франківську поповнилося великим наметом, залізними бочками для вогню, прапорами і прихильниками. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на майдані між ліхтарями встановлені гасла «Івано-Франківськ – за євроінтеграцію», «Не хочемо назад до СРСР».

На протестну акцію в Івано-Франківську сьогодні вийшли близько десяти тисяч студентів прикарпатських вишів, які оголосили безстроковий страйк на підтримку євроінтеграції. За словами учасника Євромайдану, голови громадської організації «Патріот України» Сергія Сивачука, демонстранти вимагають підписання угоди про асоціацію з ЄС, а ще висувають низку вимог, які стосуються платних послуг у вишах, студентських пільг і побуту, серед них – відставки міністра освіти Дмитра Табачника.

Після ходи вулицями міста від одного навчального закладу до іншого студенти зібралися під стінами обласної держадміністрації. Вони скандували гасла «Студенти за Європу!», «Івано-Франківськ – за ЄС», «Україна – це Європа!» і «Табачника – геть!».

До студентів вийшов нещодавно призначений голова обласної держадміністрації Василь Чуднов, який підтвердив, що «Україна – це Європа!». «Ми з вами єдині у цьому», – сказав Чуднов. Він запевнив, що ніхто не буде зносити Євромайдан, а студентам подякував за активність.

Прес-служба обласної держадміністрації оприлюднила звернення до краян, де підтверджено підтримку «прагнення українського народу щодо інтеграції до європейського співтовариства і пов’язування майбутнього України виключно з Європейським союзом». Визнаючи право кожного на вільне волевиявлення, в тому числі і шляхом проведення громадських акцій, висловлене прохання «утримуватись від дій, які порушують права і свободи інших громадян, загрожують їхній безпеці, комфорту їхнього проживання і можуть призвести до небезпечних наслідків».

У суботу на Вічевому майдані біля наметового містечка відбулася позачергова сесія Івано-Франківської міської ради на підтримку євроінтеграції, а завтра тут же відбудеться сесія обласної ради.
XS
SM
MD
LG