Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відновлюють Євромайдан після нічного розгрому


У Дніпропетровську у вівторок відновлять Євромайдан на Європейській площі, знесений вночі невідомими молодиками. Про це Радіо Свобода повідомили активісти акції на підтримку євроінтеграції України.

Збір учасників мав розпочатися о 10:00. За словами одного з координаторів акції Микита Проданець, у якому саме форматі буде новий Євромайдан, ще не вирішено.

«У нас немає на руках рішення суду про заборону проведення акцій на Європейській площі. Ніхто нам це рішення не вручав», – заявив Радіо Свобода Микита Проданець.

За даними активістів, сьогодні в акції братимуть участь представники партій опозиційного спрямування. Вони планують виставити свої намети на Європейській площі. Раніше на Євромайдані партіям не дозволяли використовувати свою символіку.

Крім того, учасники акції планують вживати заходів, щоб мобілізувати дніпропетровців на масову акцію 28 листопада.

Заяву активістів Євромайдану про інцидент прийнято до розгляду Бабушкінським райвідділом міліції. Тим часом в мережі з’явилось відео учорашнього знесення Євромайдану в Дніпропетровську – тут і тут.

В ніч з понеділка на вівторок невідомі люди спортивної статури знесли розтрощили містечко на Євромайдані в Дніпропетровську. Пізно ввечері на площі з’явився представник управління внутрішньої політики й хотів зачитати рішення суду про заборону мітингувати на Європейській площі.

У цей момент близько сорока молодиків спортивної статури, які перебували біля наметового містечка, скоїли напад – почали нівечити намети, бити людей. Напад тривав не більше трьох хвилин, після цього молодики швидко зникли, розповіли активісти Євромайдану.

За даними активістів, шестеро їхніх людей постраждало, зокрема, координатора акції Віктора Романенка забрала «швидка» зі струсом головного мозку.
XS
SM
MD
LG