Доступність посилання

ТОП новини

Львівські студенти вийшли на страйк


Львівські студенти страйкують за ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
Студенти львівських навчальних закладів сьогодні вийшли на страйк з вимогою до президента підтримати європейський курс України і підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

В Українському католицькому університеті навчання скасували до кінця тижня, звільнені з пар і студенти університету імені Івана Франка.

Як розповіли Радіо Свобода студенти зооветеринарної академії, комерційної академії і медуніверситету, в них сьогодні заняття є, але молодь відпрошується з них у викладачів, бо в іншому випадку їм можуть зачислити прогул.

Вже о 10-й ранку студенти зібралися на львівському Євромайдані і скандували «Україна в ЄС». Потім колоною рушили до університету імені Франка, де до них долучилась молодь. На площі перед університетом вони писали крейдою на асфальті «Студенти за ЄС» і обмальовували крейдою своє взуття, вказуючи, що слід долучатись до протесту.

Щонайменше п’ять навчальних закладів Львова відправили своїх студентів у Київ на Євромайдан, повідомили у координаційній раді Радіо Свобода. За їхньою інформацією, вночі 26 листопада поблизу села Гамаліївка працівники ДАІ затримали автобус зі студентами Українського католицького університету. Молодь заблокувала машини ДАІ, і після втручання активістів «Дорожнього контролю» даішники пропустили студентів.

Про усі події щодо акцій громадянської непокори студенти повідомляють зі сцени львівського Майдану. О 13-й годині вони зібралися на цьому місці для віча і узгодження своїй подальших дій. А о 17:00 на львівському Євромайдані відбудеться виїзна сесія Львівської облради.
XS
SM
MD
LG