Доступність посилання

ТОП новини

Вказівок не пускати мітингувальників до Києва немає – МВС


Керівник управління масових заходів департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвійцов.
Керівник управління масових заходів департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвійцов.
Ніяких вказівок не пускати мітингувальників до Києва немає. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив керівник управління масових заходів департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвійцов.

«Це все робиться на законних підставах. Просто так ніяких письмових вказівок щодо недопущення виїздів громадян немає. Це робиться у рамках закону. Якщо транспортний засіб не відповідає встановленим вимогам безпеки, то працівник міліції має право і зняти номери, і поставити його на штрафмайданчик. Я не сумніваюся, що ці транспортні засоби мали недоліки у технічному обладнанні», – зазначив Олег Матвійцов.

Проте львів’янин Андрій Приймаченко розповів Радіо Свобода, як ДАІ перешкоджала їхньому приїзду до Києва.

«ДАІ забрали права у нашого водія, зачинилися у своїй машині і не виходили. Коли ж прибула допомога з дорожнього контролю і юристи, нам повернули права. Але потім на виїзді зі Львова ДАІ нас знову зупинили, відволікши увагу водія, зірвали наші номери. Номери зникли у невідомому напрямку. Після цього на дві години активісти перекрили дорогу. На в’їзді у Київ нас знову зупинили ДАІ», – розповідає Андрій Приймаченко.

21 листопада уряд ухвалив розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Прем’єр-міністр Микола Азаров пояснив це проблемами в економіці і необхідністю поліпшити відносини з Росією. Це стало причиною масових протестів у Києві та інших містах з вимогою підписати угоду з Євросоюзом.
XS
SM
MD
LG