Доступність посилання

ТОП новини

Янукович у Вільнюсі говоритиме про консультації Україна-Росія-ЄС – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Президент Віктор Янукович на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі має намір порушити питання про проведення тристоронніх консультацій Україна-Росія-ЄС про підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю іноземним ЗМІ.

«Я сподіваюся, що наш президент у Вільнюсі порушить питання щодо проведення таких консультацій», – сказав Азаров.

Прем’єр нагадав, що надійшла пропозиція від Росії про проведення таких консультацій до підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, і ні про які ультиматуми не йшлося.

За словами Азарова, якщо такі переговори проведуть і вони будуть результативними, то на наступному саміті Україна-ЄС навесні 2014 року може бути порушене питання про підписання асоціації.

Уряд України 21 листопада розпорядився зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом. Кабмін мотивував це необхідністю розвитку економічних відносин з Росією і СНД.

Водночас Кабмін ініціює створення тристоронньої комісії з участю Європейського союзу і Росії.

Тим часом у Литві, що головує в Євросоюзі, відкидають цю пропозицію Кабінету міністрів України.

«Пропозиція щодо проведення тристоронніх переговорів – не вихід із ситуації і не має прецедентів. Пропозиція ЄС щодо двосторонніх переговорів залишається чинною, і ми не бачимо ролі для третіх країн у цьому процесі», – заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.
XS
SM
MD
LG