Доступність посилання

ТОП новини

Студенти і депутати Прикарпаття вимагають відставки Азарова


На Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська, поряд із наметовим містечком Євромайдану, відбулася виїзна сесія обласної й низки районних рад Прикарпаття, а також студентський мітинг, які зібрали кілька тисяч людей.

Студенти вигукували гасла «Банду геть», «Ганьба», «Україна – це Європа». Вони звернулися до ректорів навчальних закладів із вимогою вважати відсутність студентів на парах у період з 25 по 29 листопада через участь у мирних акціях підтримки підписання угоди про асоціацію з ЄС поважною причиною.

За словами голови Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука, «сьогоднішні Євромайдани є проявами громадянської непокори, сутність якої полягає в конфлікті, що виникає внаслідок серйозних суперечностей між мораллю і правом, між людською, народною мораллю і не зовсім людським правом неукраїнської влади».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зі 114 депутатів обласної ради на сесію прибули 68. На повідомлення про те, що з 11 членів фракції Партії регіонів прийшов лише один, присутні на майдані відповіли криками «Ганьба!».

Прикарпатські депутати під відкритим небом обговорювали питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні й перспективи євроінтеграції. Вони одноголосно підтримали резолюцію Народного віча «За європейську Україну», ухвалену 24 листопада на Європейській площі у Києві.

Ухвалене також звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради до Європейського парламенту, Ради Європи, посла ЄС в Україні Яна Томбінського, в якому задекларовано «рішучий намір відстояти євроінтеграційний напрям розвитку України».

«Категорично заперечуємо антинародне рішення уряду Януковича-Азарова перекреслити віковічне прагнення нації, знищити державний суверенітет та знову підпорядкувати країну диктатові північного сусіда, розцінюємо це як державну зраду», – мовиться у зверненні сесії.

Прикарпатські депутати вимагають відставки уряду Миколи Азарова, а у виступах представників фракцій «Батьківщина», «Свобода», УДАР звучали вимоги імпічменту президента України і слова про те, що «бандитсько-корумпований донецький режим має бути зруйнований».
XS
SM
MD
LG