Доступність посилання

ТОП новини

Росія обіцяє повернути «Рошен» на свій ринок


Компанія «Рошен» у майбутньому зможе відновити постачання кондитерської продукції на російський ринок. Про це повідомляє «Росспоживнагляд».

Такі домовленості були досягнуті під час зустрічі представників «Росспоживнагляду» із керівництвом державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

«У рамках досягнутих домовленостей Держспоживінспекція Росії вживе заходів із приведення нормативної документації у відповідність із сучасними вимогами, забезпечення лабораторного контролю кожної партії в акредитованих лабораторіях, що надасть можливість розпочати процедуру поетапного відновлення постачань продукції фабрик кондитерської корпорації «Рошен» на російський ринок», – зазначають в «Росспоживнагляді».

Повідомлення оголошене невдовзі по тому, як минулого тижня уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. Проти цього підписання різко виступало російське керівництво, погрожуючи економічними заходами у відповідь і вже вдавшись до кількох таких обмежувальних кроків.

«Росспоживнагляд» заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках «Рошену», ще в липні, висуваючи претензії до якості продукції. Після повідомлень російської сторони перевірки продукції «Рошену» провели також партнери Росії у Митному союзі Білорусь і Казахстан, кілька інших держав пострадянського простору, і жодна з цих перевірок не виявила проблем, про які стверджували росіяни.
XS
SM
MD
LG