Доступність посилання

ТОП новини

Яка користь від Євромайдану?


Користь Євромайдану, де б він не відбувався – у Дніпропетровську, Донецьку, Львові чи Києві, у тому що він – «для» України й «за» Україну, а не для якоїсь окремої політичної сили.

Натхненні обличчя Євромайдану дуже дисонують із напруженими лицями політиків.

На євромайданах люди усміхаються, танцюють, скандують, що «Україна – це Європа», а політики вперто торочать або про те, що «Україна не готова», або про те, що «треба захищати європейську перспективу».

І ті, і ті уперто не потрапляють у мейнстрим.

Президент повідав, що мусить подбати «про найбільш знедолених і незахищених, на яких може лягти основний тягар перехідного періоду» так, ніби від підписання угоди про асоціацію з ЄС залежить розмір мінімальної зарплати та пенсій. Прем’єр-міністр знову наступив на граблі «Газпрому», отримавши блискавичне заперечення своїх слів про можливість перегляду газових угод, так ніби ще раз хотів нагадати «митноінтеграторам», що їх беруть тільки у полон. Опозиція ж продовжує «дякувати» учасникам Євромайдану так, ніби люди прийшли туди тільки щоб підтримати опозиційних лідерів.

Люди виходять на майдани тому, що хочуть зближення з розвинутою й правовою Європою, хочуть, щоб у їхньому повсякденному житті стало більше здорового глузду, свободи й комфорту. Вони хочуть поважати себе у своїй країні, а не розуміти, що їх мають за «електоральне бидло», яке використовують на виборах, а потім забувають як непотріб.

Незалежно від того, що відбудеться у Вільнюсі, сотні тисяч людей, які вийшли на вулиці українських міст на підтримку євроінтеграції, дають підстави сподіватися, що в Україні є шанси на краще майбутнє.

Проплачені акції «тихо курять на балконі», коли звучить чистий голос свідомого громадянина. І це найкорисніше з того, що зараз потрібне Україні.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG