Доступність посилання

ТОП новини

У Вірменії протестували проти вступу до Митного союзу


У Вірменії протестували проти вступу до Митного союзу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
Перед палацом президента Вірменії у столиці Єревані десятки людей протестували сьогодні з закликом до Сержа Сарґсяна скасувати своє рішення про вступ країни до Митного союзу під проводом Росії замість європейської інтеграції.

Учасники протесту, яких організував колишній кандидат на президента, відомий дисидент радянських часів Паруйр Айрікян, тримали плакати «Ні Митному союзові», «Ні Російській імперії» чи «Вільнюс або відставка».

Цього місяця Вірменія підписала меморандум про співпрацю з Євразійською економічною комісією, яка є наднаціональним керівним органом Митного союзу, після оголошеного раніше рішення Сарґсяна вести країну до вступу до Митного союзу.

До того рішення очікували, що на саміті учасників ініціативи ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі в Литві наприкінці місяця Вірменія парафує угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським союзом. Але в Євросоюзі повідомили, що вступ до Митного союзу несумісний із можливістю мати вільну торгівлю з ЄС, відтак угоди про асоціацію з Вірменію вже не парафовуватимуть.
XS
SM
MD
LG