Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан в Дніпропетровську активісти захищатимуть власними силами


Дніпропетровськ, Євромайдан, 25 листопада 2013 року
Дніпропетровськ, Євромайдан, 25 листопада 2013 року
Євромайдан в Дніпропетровську активісти захищатимуть власними силами. Про це вони повідомили сьогодні Радіо Свобода.

За даними учасників Євромайдану, вони взялись організувати кілька десятків молодих людей, які захищатимуть активістів від можливих нападів молодиків спортивної зовнішності.

Як повідомив координатор Євромайдану в Дніпропетровську Віктор Романенко, свою допомогу в забезпеченні безпеки на площі організаторам запропонувало кілька громадських об’єднань.

Він також повідомив, що координатори Євромайдану в місті не стали писати заяв про нічний напад до міліції, бо «не сподіваються на допомогу правоохоронців». Відсутність заяви від активістів підтвердили й в обласному управлінні міліції.

«Обличчя багатьох з нападників можна знайти на сайті федерації дзюдо Дніпропетровської області. На кого я повинен писати заяву?» – сказав Віктор Романенко.

Водночас у міській раді Радіо Свобода заявили, що влада не причетна до нічного інциденту на Євромайдані.

В. о. начальника управління внутрішньої політики міськради Станіслав Палєй сказав Радіо Свобода, що його поява на площі з копією рішення суду про заборону мітингувати і агресивні дії невідомих молодиків – це збіг. Водночас він підтвердив, що рішення Окружного адміністративного суду щодо заборони акцій на Європейській площі було ухвалене після звернення міськради.

Активісти ж стверджують, що рішення суду про заборону мітингувати не існує, адже його наразі немає в державному реєстрі судових рішень.

У ніч з понеділка на вівторок невідомі люди спортивної статури знесли розтрощили містечко на Євромайдані в Дніпропетровську. За даними активістів, шестеро їхніх людей постраждало, зокрема, координатор акції Віктор Романенко.
XS
SM
MD
LG