Доступність посилання

ТОП новини

Спікер Сейму Литви підтримала євроінтеграцію України на Євромайдані в Києві


Спікер Сейму Литви підтримала євроінтеграцію України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00
Голова Сейму (парламенту) Литви Лорета Ґраужинєне, яка прибула до України, заявила сьогодні учасникам Євромайдану на Європейській площі в Києві, що її країна готова бути «мостом у Європу» для України.

За її словами, Литва вірить в успіх України на шляху до Європи і в те, що обидві країни будуть разом в об’єднаній Європі.

Спікер парламенту Литви закликала українців об’єднатися задля майбутнього і висловила радість, що українці вийшли на Євромайдан підтримати європейський вибір України.

Лорета Ґраужинєне прибула сьогодні до Києва з незапланованим візитом разом із головою комітету у справах Європи парламенту Литви Ґядімінасом Кіркіласом. Вона планує зустрітися, зокрема, з українським колегою, головою Верховної Ради Володимиром Рибаком, а також із лідерами опозиції.

Литва головує цього півріччя в Європейському союзі і наприкінці тижня приймає у своїй столиці Вільнюсі саміт учасників ініціативи ЄС «Східне партнерство», на якому, як очікували, могла бути підписана угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Але минулого тижня уряд України видав розпорядження, яким зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті. В уряді це рішення пояснювали економічними проблемами і необхідністю поліпшити відносини з Росією, яка останнім часом, напередодні Вільнюського саміту, багато разів застерігала Україну від підписання угоди, обіцяючи різке погіршення економічних зв’язків між країнами і вже здійснивши низку кроків до такого погіршення. У Євросоюзі висловили жаль із приводу цього рішення й заявили, що двері до асоціації з боку ЄС залишаються відчинені. В Україні це ж рішення викликало низку протестів, зокрема, два Євромайдани в Києві, на Європейській площі і на майдані Незалежності.
XS
SM
MD
LG