Доступність посилання

ТОП новини

Янукович аплодує тим, хто вийшов на Майдан за євроінтеграцію


Київ – Віктор Янукович не дає однозначної відповіді на запитання, коли буде підписано угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам. При цьому президент схвально оцінив позицію тих громадян, які вийшли на акції на підтримку євроінтеграції.

Віктор Янукович їде на саміт «Східного партнерства» до Вільнюса. Однак президент не дав однозначної відповіді з приводу підписання угоди про асоціацію з ЄС. За словами Віктора Януковича, Україна не змінює курс на євроінтеграцію, але підписання угоди з ЄС можливе лише тоді, коли для цього будуть відповідні економічні умови.

Щойно ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортний, коли він відповідатиме нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді ми будемо вести розмову про підписання
Віктор Янукович
«Щойно ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортний, коли він відповідатиме нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді ми будемо вести розмову про підписання. Коли це буде, швидко чи не дуже швидко, час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше», – зазначає президент.

Також президент пояснив, чому не вдалося домовитися про співпрацю із МВФ. За його словами, Міжнародний валютний фонд зажадав підняти тарифи для населення і заморозити заробітні плати і пенсії.

«Я на це ніколи не піду», – наголосив президент.

Янукович готується до президентських виборів – політолог

Водночас Віктор Янукович схвально відгукнувся про тих громадян, які вийшли на Майдан на підтримку євроінтеграції, однак розкритикував опозицію, яка на додачу висуває політичні вимоги.

«Все, що не заперечує закон. Аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію. А ті, хто вийшов вирішувати свої політичні питання під партійними прапорами і з гаслами, з якими вони вже йдуть на вибори 2015 року, я теж це бачу», – каже він.

На думку політолога Євгена Магди, президент у цьому інтерв’ю дав зрозуміти, що готовий домовлятися із Євросоюзом й що самі переговори фактично досі тривають.

Мене не полишає відчуття, що торг триває. Крім того, президент дав зрозуміти, що силового сценарію до Майдану не буде
Євген Магда
«Мене не полишає відчуття, що торг триває. Крім того, президент дав зрозуміти, що силового сценарію до Майдану не буде. Янукович розуміє, що перед Вільнюсом такий розвиток подій означав би, що у Києві вже керує російський намісник», – каже Євген Магда.

Також політолог зазначає, що Янукович фактично починає президентську передвиборну кампанію. Після саміту у Вільнюсі Віктору Януковичу доведеться у будь-якому разі виступати із новими ініціативами на заміну тих, які не були реалізовані за роки його керівництва державою.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG