Доступність посилання

ТОП новини

Активісти львівського Майдану врятували двох львів’ян


Львів – Ніч на львівському Майдані пройшла спокійно. Близько 150 студентів постійно чергували і навіть надали першу медичну допомогу львів’янам. На ранок середи на львівському Майдані було близько півсотні молодих людей. Інші розійшлись додому, щоб потім знову долучитись до страйку.

Координаційний студентський штаб створив власну охорону, має і медичну службу. Студентка львівського медуніверситету Аліса Краснова розповіла Радіо Свобода, що вночі надавала з друзями першу медичну допомогу двом львів’янам, які не є учасниками акції громадянської непокори.

«Неподалік від площі машина збила молодого хлопця. Коли я прибігла, то побачила, що над ним плаче дівчина, а інші люди просто спостерігають. Надала першу медичну допомогу. Неподалік ми побачили машину швидкої допомоги і хлопці побігли покликати медиків. Гадаю, що з молодим чоловіком все гаразд, мабуть отримав струс мозку», – каже студентка.
А ще вночі неподалік Євромайдану студенти зауважили дівчину, яка лежала на землі. Вони принесли її до свого намету. Від неповнолітньої було сильно чути алкоголем. Дівчина ні на що не реагувала, їй надали першу допомогу і викликали швидку, яка забрала її у шпиталь з сильним алкогольним отруєнням.

«Сестра дівчини розповіла, що та випила у кав’ярні поруч алкоголь і їй стало погано», – розповіла Аліса Краснова.

Медична служба на Майдані працює постійно, тут чергують студенти-медики, а їхні викладачі постійно цікавляться ситуацією і допомагають з ліками.

Страйк продовжується

У координаційному штабі формують списки охочих на поїзду у Київ. На цей час кілька автобусів вже доїжджають до столиці. А у Львові зранку продовжиться студентський страйк на підтримку євроінтеграційного курсу. У більшості львівських навчальних закладах ректорат не перешкоджає молоді протестувати.
До акції громадянської непокори нині закликають і матері, які зберуться зранку зі своїми немовлятами на площі Ринок і рушать до приміщення Львівської ОДА, щоб продемонструвати і позицію найменших громадян країни.

Студентський Майдан у Львові відбувається без партійної символіки і політичних гасел. За словами активіста акції громадянської непокори Бориса Пошивака, відсутність політичної символіки консолідує суспільство, тому що не поділяє людей на партії, політичні уподобання, а гуртує навколо спільної національної ідеї. Львівський Майдан закликав київський зняти партійну символіку.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG