Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про підписання угоди про асоціацію з ЄС тривають – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Процес переговорів щодо підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС триває, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Я відповідально заявляю, що процес переговорів щодо підписання угоди про асоціацію продовжено, і робота з наближення країни до європейських стандартів не зупиняється ні на один день», – сказав він, відкриваючи засідання уряду.

За словами Азарова, Україна залишається в переговорному процесі, і залишається в проекті «Східне партнерство», а нинішню паузу Київ використає для того, щоб продовжити вдосконалення законодавства, демократичних стандартів і підвищувати конкурентоспроможність вітчизняної економіки.

«Ніякого розколу в суспільстві не буде, тому що не буде зміни курсу на євроінтеграцію. Нагнітання ситуації зараз працює проти України, послаблює наші позиції на переговорах, щоб укласти успішну угоду», – сказав Азаров.

За словами прем’єра, рішення про зупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС було для уряду «нелегким».

«Всі члени уряду були учасниками такого нелегкого рішення. Всі знають, як не хотілось його ухвалювати. Як до останнього ми зважували ризики і відповідальність перед народом України», – заявив глава уряду.

21 листопада уряд України ухвалив розпорядження про зупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Після цього в Україні почалися масові акції на підтримку євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG