Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: питання Тимошенко є справою суду


Питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко має вирішувати виключно суд, повноважень глави держави в цьому випадку недостатньо. Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв’ю українським телеканалам.

«Моїх повноважень тут недостатньо, і моєї точки зору. Тут має відповідь дати суд», – сказав Янукович. Він наголосив, що Тимошенко має бути також у цьому зацікавлена.

Сьогодні, за словами президента, Україна, платники податків розраховуються за «газові борги Тимошенко».

«На ці питання треба, щоб відповідь дав суд, якого вона уникає, і блокує правосуддя... при чому тут ЄС? ЄС – це що, суд?», – сказав президент.

Глава держави додав, що в думках, які він чує від громадян України, висловлюється різне ставлення до Тимошенко, але всі вони сходяться в тому, що для вирішення питання екс-прем’єра потрібно судове рішення.

Янукович наголосив: якщо суд визнає Тимошенко винною, то, згідно з чинним українським законодавством, вона може сплатити завдані країні збитки і просити про звільнення. «Закони України це дозволяють», – додав він.

Екс-прем’єр, яка відбуває 7-річне ув’язнення за укладення в 2009 році газового контракту з Росією, 25 листопада оголосила голодування з вимогою до президента Януковича підписати угоду про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG