Доступність посилання

ТОП новини

Суть проблеми у відносинах ЄС-Україна не Тимошенко, а Росія – Коморовський


«Ще не вмерла Україна» – під таким заголовком українською мовою на першій сторінці сьогоднішнього польського видання Gazeta Wyborcza опубліковане інтерв’ю з президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Коморовський розповів газеті, що в понеділок 2 грудня він спільно з президентом України відкриватиме новий прикордонний перехід «Будомєж-Грушів» на польсько-українському кордоні, після чого вирушить на економічний форум до Львова.

«Львів – це сильний центр проєвропейських прагнень українців, – сказав Коморовський. – Я глибоко переконаний, що «Ще не вмерла Україна».

Польський президент говорить, що після рішення української влади зупинити процес асоціації з ЄС шанси на успіх саміту у Вільнюсі значно зменшилися. Коморовський твердить, що Польща переконуватиме ЄС розумно й рішуче відреагувати на російський диктат щодо України.

«Польща абсолютно не може відмовитися від надання підтримки Україні, від пошуку достойного для неї місця у Європі», – переконаний Коморовський.

Як сказав польський президент, сувора позиція президента Росії Володимира Путіна збільшує шанси на формування одностайної позиції держав ЄС і їхніх солідарних дій на користь України. Коморовський каже: «Брюссель зробив помилку, визначаючи суть проблеми у відносинах ЄС – Україна. Цією суттю не є Тимошенко. Проблема – це політика тиску й шантажу, яку щодо України застосовує її східна сусідка».

Уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання угоди між Україною і ЄС, пояснивши це економічними проблемами і необхідністю налагодження відносин з Росією.
XS
SM
MD
LG