Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Криму підтримав зупинку євроінтеграції і засудив опозицію


Кримський парламент виступив проти євроінтеграції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00
На пропозицію голови Верховної Ради Криму Володимира Константинова кримський парламент сьогодні на своїй сесії підтримав рішення Кабінету міністрів України зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за це рішення проголосували 79 депутатів з 86, які зареєструвалися в залі, з усіх фракцій, окрім франції Курултаю-Руху. Лідер останньої Рефат Чубаров заявив про підтримку підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У заяві більшість депутатів засудили «деструктивні дії ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», політичної партії УДАР, які спекулюють на загальноєвропейських цінностях, нагнітають істерію довкола угоди про асоціацію між Україною та ЄС». У заяві мовиться, що опозиція використовує «політику шантажу, що веде до розколу в суспільстві, дестабілізує громадсько-політичну ситуацію в країні».

Кримський парламент також постановив «зміцнювати дружні зв’язки з регіонами Російської Федерації та інших країн».

Виступаючи на сесії, депутати від Партії регіонів закликали керівництво України «не об’єднуватися з тими країнами, які 70 років тому убивали наших громадян», а також попереджали, що після підписання угоди про асоціацію з ЄС «Україну втягнуть в НАТО».

У залі парламентських засідань під час сесії розвісили плакати «Ні вимогам Євросоюзу про підвищення тарифів, скорочення робочих місць, закриття підприємств», «Ні шантажу відставних єврочиновників» і «Ні євроінтеграції за рахунок простих людей».

Перед сесією біля стін Верховної Ради автономії представники Партії регіонів і низки громадських організацій провели мітинг на підтримку рішення керівництва України зупинити євроінтеграцію, в якому взяли участь близько 200 осіб. Під час мітингу його організатори поклали під стінами кримського парламенту два манекени, які зображали обійми двох напівголих чоловіків.

У Верховній Раді Криму Партія регіонів має 80 мандатів зі 100.
XS
SM
MD
LG