Доступність посилання

ТОП новини

До студентів, які зібралися на мітинг у Черкасах, викликали міліцію


Студентський мітинг у Черкасах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
Близько ста студентів зібралися сьогодні на студентський мітинг на підтримку євроінтеграції біля Черкаського національного університету. Навпроти входу у головний корпус активісти встановили намет і без партійної символіки агітували студентів приєднатися до мітингу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами організатора студентського страйку Антона Ведула, прибрати намет від активістів вимагала охорона закладу.

«Розповідали, що це все незаконно. Розповідали, що для того, аби зібратися на площі, нам потрібен якийсь дозвіл. Причому і від міськради, і від ВНЗ. Нам пропонували взагалі піти з площі, стати через дорогу і там стояти, кричати у себе вдома. Нам розповідали, які ми дурні й тупі. Але ми проявили свою позицію, посилалися на законодавство та Конституцію України і тому вистояли», – розповів він Радіо Свобода.

Студенти скандували «Табачника на нари, тоді підем на пари», «Україну – в Європу!», «Разом – сила!», а також закликали ректора ЧНУ відпустити студентів із пар на мітинг. Найбільше студентів зібралося на перерві. Однак на наступну пару частина мітингувальників усе ж пішла.

Після початку студентського страйку проректор ЧНУ Валентина Артюх викликала міліцію, оскільки протест перед університетом «не передбачений навчальним процесом».

«Я сказала, що в нас поставили намет, під’їхала машина, намагаються включити гучномовці, і це відбувається в той час, коли перерви немає, триває навчальний процес, і попросила міліцію вжити можливі заходи. Слідчий приїхав і склав протокол. Що я поганого зробила?» – заявила проректор.

Водночас вона зауважила, що не всі мітингувальники навчаються в Черкаському національному університеті, оскільки серед молоді проректор упізнала лише кількох студентів цього університету.

Між тим, міліція не перешкоджала проведенню мітингу. Після годинного страйку під стінами ЧНУ мітингувальники колоною рушили центральною вулицею Черкас до іншого навчального закладу – Черкаського державного технологічного університету.
XS
SM
MD
LG