Доступність посилання

ТОП новини

Місія ЄС може бути продовжена в іншій формі – Кокс


Пет Кокс
Пет Кокс
Євросоюз залишає двері для України відчиненими, попри рішення місцевої влади, однак нині залишається питання, як домогтися прогресу в євроінтеграції України. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це сьогодні у Вільнюсі заявив учасник місії Європарламенту в Україні Пет Кокс.

«Спершу я і пан Квасневський маємо відзвітувати про нашу місію перед Європарламентом. Місія приурочена до саміту, тож технічно вона завершена. Але – технічно. Ми можемо продовжити місію, в якій саме формі – наразі ми не знаємо», – сказав Кокс.

Він зауважив, що ЄС і надалі не залишиться осторонь розв’язання гуманітарних проблем, таких, як звільнення Юлії Тимошенко. Кокс схвально висловився щодо Євромайдану, який триває в Україні, й наголосив, що українська молодь сподівається на демократизацію всіх сфер життя в Україні та її європейську інтеграцію.

Громадські активісти України і ЄС ініціювали підписання угоди про асоціацію на рівні громадянських суспільств, щоб реалізувати її положення силами громадян. Що ж до шансів підписання угоди Януковичем завтра, лідери українських опозиційних партій Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок заявили Радіо Свобода, що ці шанси нині є не більше 0,1%.

Україна мала підписати угоду про асоціацію з ЄС на нинішньому саміті у Вільнюсі. Однак 21 листопада український уряд своїм розпорядженням зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію.
XS
SM
MD
LG