Доступність посилання

ТОП новини

Ставицький: Україну влаштує ціна у 300 доларів за російський газ


Едуард Ставицький
Едуард Ставицький
Віце-прем’єр з енергетичних питань Едуард Ставицький заявив, що Україну влаштує ціна у 300 доларів на російський газ.

На запитання Радіо Свобода на бізнес-форумі у Вільнюсі, чи просить Україна знижку на газ в Росії в обмін на відмову підписання угоди про асоціацію з ЄС, Ставицький відповів: «Ми ставимо умову справедливої ціни, а саме – це європейська ціна мінус транзит. Приблизно щонайбільше 300 доларів. На жаль, є цей жахливий контракт, підписаний у 2009 році. Але ми робимо все, щоб побудувати ті умови, щоб добитися цієї знижки, щоб це було вигідно для обох сторін».

На уточнення, чи ця умова – це відмова від підписання угоди про асоціацію з ЄС, Ставицький відповів: «Я вперше про це чую».

21 листопада український уряд своїм розпорядженням зупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію, пояснивши це проблемами в економіці і необхідністю налагодити відносини з Росією.

Прем’єр Микола Азаров згодом заявив, що «за великим рахунком», від російської сторони отримали обіцянку переглянути контракт. У «Газпромі» ці слова спростували. І вчора Азаров заявив, що «чіткої домовленості» з Росією з цього питання немає.

На прохання підтвердити або спростувати думку про те, що Україна вирішила відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом під тиском Росії, Азаров заявляв, що вимоги до України висуває як Росія, так і ЄС.
XS
SM
MD
LG