Доступність посилання

ТОП новини

Відносини України з Митним союзом будуть добросусідськими – Рибак


Україна будуватиме відносини з країнами Митного союзу на добросусідських і взаємо-вигідних принципах. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак на зустрічах із головою Ради Федерації Федеральних зборів Росії Валентиною Матвієнко та головою Держдуми Сергієм Наришкіним у Санкт-Петербурзі.

«Україна має намір вибудовувати відносини з країнами Митного союзу на добросусід-ській і взаємовигідній основі, а також реалізувати намічені плани і домовленості, які ухвалені і на двосторонньому, і на багатосторонньому рівні», – зазначив Рибак.

Прес-служба Верховної Ради інформує, що під час цієї зустрічі сторони обговорили питання двохсторонніх відносин. Йдеться зокрема про необхідність запровадження заходів на законодавчому рівні для подальшого розвитку торговельно-економічних та гуманітарно-культурних відносин між Києвом та Москвою.

25 листопада Володимир Рибак запевняв, що Україна не розглядає питання про вступ у Митний союз під проводом Росії. За його словами, Київ на 100 відсотків виконав своє завдання для підписання угоди про асоціацію з ЄС і курс на євроінтеграцію залишаєть-ся незмінним.

21 листопада український уряд своїм розпорядженням зупинив підготовку до під-писання угоди про асоціацію з ЄС, пояснивши це проблемами в економіці і необхідністю налагодити відносини з Росією. Після цього у багатьох українських містах розпочалися мирні акції на підтримку євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG