Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік Тимошенко на Євромайдані у Празі закликав до санкцій проти Януковича


Олександр Тимошенко на Євромайдані у Празі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
Олександр Тимошенко, чоловік колишнього прем’єр-міністра, ув’язненої Юлії Тимошенко, виступив сьогодні на Євромайдані у Празі, столиці Чехії, де він отримав притулок, із закликом до санкцій проти керівництва України через його відступ від євроінтеграції.

Він підтримав петицію до адміністрації президента США Барака Обами, під якою нині збираються підписи на сайті Білого дому, з вимогою запровадити персональні санкції проти президента України Віктора Януковича і членів Кабінету міністрів України та членів їхніх родин, а саме накласти заборону на в’їзд їм до США, а також до ЄС, і заморозити рахунки пов’язаних із ними компаній.

Олександр Тимошенко висловив сподівання, що Білий дім розгляне цю петицію.

«Ми не хочемо брати участі у здійсненні імперських амбіцій нашого великого східного сусіда. Наш історичний вибір і правильний шлях розвитку повинен бути разом із європейською сім’єю. І в цьому наше завдання – змусити владу України поглянути на це питання з точки зору не своїх особистих інтересів, а інтересів кожного українця і країни в цілому», – сказав він.

За словами Тимошенка, понад 70 відсотків громадян України підтримують європейський шлях розвитку країни. «Ми, українці, вдячні за те, що в багатьох країнах світу українські діаспори та громадяни вийшли на свої євромайдани, щоб власним словом і позицією підтримати єдино правильний і демократичний шлях, який обирає Україна, – європейський шлях у європейську сім’ю», – заявив він.

Петиція до адміністрації президента США, опублікована позавчора, на вечір сьогодні має вже майже 70 тисяч підписів зі 100 тисяч, які необхідно зібрати протягом місяця, щоб Білий дім був зобов’язаний розглянути її. «Ми не можемо погодитися з тим фактом, що президент України Віктор Янукович і його уряд відмовляють народові України у праві зблизитися з західною цивілізацією», – заявили автори петиції з приводу рішення української влади зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.
XS
SM
MD
LG