Доступність посилання

ТОП новини

Ґрібаускайте: Україна прибула у Вільнюс з рішенням не підписувати асоціацію


Президент Литви Даля Ґрібаускайте з українським колегою Віктором Януковичем у Вільнюсі, 28 листопада 2013 року
Президент Литви Даля Ґрібаускайте з українським колегою Віктором Януковичем у Вільнюсі, 28 листопада 2013 року
Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявляє, що Україна прибула на саміт «Східного партнерства» вже з рішенням не підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це вона сказала на підсумковій прес-конференції після саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, повідомляє кореспонеднт Радіо Свобода.

«Переговори не проходили, оскільки Україна приїхала з чітким рішенням не підписувати угоду», – сказала Ґрібаускайте.

Президент Литви, яка наразі головує в Євросоюзі, заявила, що європейська сторона чекає на зміну рішення України щодо угоди про асоціацію до Ризького саміту «Східного партнерства» у 2015 році.

«Ми сподіваємося, що до саміту в Ризі Україна ухвалить усі свої рішення, які будуть корисні самій Україні», – сказала вона на підсумковій прес-конференції після саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Також президент Литви висловила жаль у зв’язку з відповідним рішенням української влади і вкотре нагадала, що двері для України залишаються відчиненими.

«Все залежить від політичної еліти. Саме політична еліта й український уряд можуть змінити це рішення», – наголосила Ґрібаускайте.

«Україна добре знає, яких необхідно досягти результатів», – сказала Ґрібаускайте й додала, що жодних нових умов Євросоюз не висуває.

«Двері до інтеграції відкриті для всього українського суспільства. Питання лише у владі. Ми не будемо робити якихось контрактів з Україною. Її влада знає все, що треба робити. Пропозиція залишається в силі. Кілька країн «Східного партнерства» сьогодні скористалися своїм шансом», – сказала президент Литви.

Наступний саміт «Східного партнерства» запланований на першу половину 2015 року в Ризі – під час головування Латвії в Раді ЄС.

Сьогодні у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС.
В Україні відбуваються масові протести з вимогою євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG