Доступність посилання

ТОП новини

Українці вишикувались у Євроланцюг у Києві


Кілька тисяч українців у Києві зібрав Євроланцюг у Києві. Розпочався він о 12:00 від майдану Незалежності і розтягнувся до університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Ланцюг вийшов не таким численним, як ми очікували. Крім того, він вийшов «мокрим», адже пішов дощ. Проте ми вважаємо, що все ж таки у столиці він відбувся, незважаючи на проміжки. Ми тримались за руки, ми були єдині і ми показали світові, що можемо», – розповів один з координаторів акції Богдан Швед.

О 12:30 і 13:00 учасники ланцюга співали гімн України, після чого доєдналися до Євромайдану.

Ідея Євроланцюга від Києва до кордону ЄС народилась у соціальних мережах. Фактично його за три дні організувала молодь. Маршрут ланцюга розпочався у Києві і проліг через Житомир, Рівне, Львів і до Шегині на кордоні з Польщею. Довжина цього маршруту становила 625 кілометрів. Щоб повністю заповнити всю відстань, за словами організаторів, потрібно було 520 тисяч людей.

Цей Євроланцюг став другим в історії України. У січні 1990 року масштабний живий ланцюг українці створили на Акт Злуки.

Сьогодні ж, 29 листопада, у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Рішення уряду зупинити підготовку до підписання цієї угоди спровокувало масові протести по всій країні.
XS
SM
MD
LG