Доступність посилання

ТОП новини

Громадськість через суди з’ясовує, чому уряд зупинив євроінтеграцію – правник


Микола Сірий
Микола Сірий
Українські громадські активісти, політики і правники через суди з’ясовують, чому 21 листопада уряд, порушивши Конституцію і законодавство України, розпорядився зупинити євроінтеграцію держави. Про це заявив правник, адвокат Юлії Тимошенко у «газових справах» Микола Сірий під час Євромарафону на Радіо Свобода.

За його словами, на сьогодні подано низку позовів до Кабінету міністрів з приводу незаконності рішення уряду від 21 листопада про відмову в підготовці до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

«Судова процедура передбачає досить тривалий термін, слухання будуть через декілька тижнів. Зрозуміло, що слухання будуть запізнілими, але той факт, що такі позови подані і їх у судах розглядають, є позитивним. Суспільство спостерігатиме за тим, як будуть обговорюватися ці питання у судах», – повідомив Сірий.

Правник пообіцяв широкі громадські обговорення й інформування українців про перебіг судових засідань.

За його словами, влада є сильною, спираючись на адміністративний ресурс і фінансові ресурси, але тим не менше, влада в Україні боїться «виглядати глупою і недоречною, як тепер». Відтак, за словами Сірого, владі не вдасться зруйнувати єдність українців у європрагненні.

Сьогодні ж, 29 листопада, у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Рішення уряду зупинити підготовку до підписання цієї угоди спровокувало масові протести по всій країні.
XS
SM
MD
LG