Доступність посилання

ТОП новини

Криворізькі студенти вийшли на Євромайдан


Студенти Кривого Рогу сьогодні вийшли на акцію з підтримки євроінтеграції України. Про це Радіо Свобода повідомив один з координаторів заходу Ярослав Голобородько.

За його даними, це була перша акція студентства на підтримку євроінтеграції на Дніпропетровщині – досі жоден виш області відкрито не підтримав Євромайдан і його вимоги.

Як зазначив Ярослав Голобородько, ініціатива проведення акції належала студентам місцевого педагогічного університету, її підтримали студенти інших закладів. Більше сотні студентів зібралися біля входу в Криворізький педуніверситет під прапорами України та Євросоюзу, а також чорно-червоними прапорами і рушили колоною висунутися до міськвиконкому.

Як повідомив координатор, студенти вийшли на акцію попри тиск адміністрацій своїх вишів і погрози позбавити стипендії.

Зустрічні авто вітали учасників протестної ходи сигналами клаксонів. Активісти скандували «Україна – це Європа», «Українцям – Європа, регіоналам – тайга». Підійшовши до корпусу Криворізького технічного університету, колона зупинилася, чекаючи, що до неї приєднаються студенти цього вишу, однак до активістів ніхто не вийшов.

Акція продовжилась біля міськвиконкому, де відбувся мітинг. Студенти Кривого Рогу закликали молодь приєднуватися до акцій протесту проти згортання в Україні курсу на євроінтеграцію і підтримали вимоги столичного Євромайдану.
XS
SM
MD
LG