Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Опозиція скликає у неділю мітинг і готує загальнонаціональний страйк


Опозиція скликає у неділю в київському Парку Шевченка мітинг. Про це заявив голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

За його словами, створено координаційний штаб. «Завтра на 12 годину закликаємо всіх, хто готовий боротися, і хто за те, щоб наших дітей не били в парк Шевченка», – сказав Яценюк.

Крім того, у понеділок на погоджувальній раді парламенту опозиція вимагатиме звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, а потім його відставки.
Опозиційні лідери оголосили план дій штабу національного спротиву
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00
​«Після формування штабу ми розпочинаємо роботу з підготовки загальнонаціонального страйку. Це складна робота, але це є реальний прояв громадської непокори і це є реальна воля людей, яка продемонструє, що вони проти режиму і готові боротися за свої права», – повідомив лідер «Батьківщини».

Яценюк також повідомив, що невдовзі запланована зустріч опозиційних лідерів з послами ЄС, на якій озвучать прохання до західних партнерів вчинити тиск на владу і адекватно відреагувати на дії силовиків в суботу вранці.

«Якщо Захід захищає права і свободи громадян, і карає тих, хто порушує базові принципи прав людини і громадянина в світі, ми хочемо це побачити», – сказав Арсеній Яценюк.
XS
SM
MD
LG