Доступність посилання

ТОП новини

«Це віроломство, жорстокість і брехливість Януковича» – Борис Нємцов


Відомий російський опозиціонер, співголова партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов в інтерв’ю Радіо Свобода висловив свою точку зору на події суботнього ранку у Києві, коли пролилася кров під час силового розгону «Беркутом» учасників Євромайдану.

«Я б це оцінив, як віроломство Януковича, я б це оцінив, як жорстокість і брехливість Януковича. Коли людина говорить, що вона аплодує людям, які зібралися на Майдані за євроінтеграцію, а потім кидає омонівців на дітей, на жінок і студентів, то в принципі ця людина ставить на собі хрест.

Він хоче бути схожим на Лукашенка, на Путіна
Зрозуміло, що він хоче бути схожим на Лукашенка, зрозуміло, що він хоче бути схожим на Путіна. Він тільки не врахував, що український народ не так просто зламати.

Український народ досить важко обдурити – вся історія українців про це говорить
Зараз дуже багато залежатиме від рішучості і, я б сказав, відповідальності опозиції. Я думаю, що якщо Кличко, Яценюк і Тягнибок зуміють оголосити людям, хто з них кандидат на посаду президента, хто з них кандидат на прем’єра, хто з них кандидат на спікера Ради, якщо припиниться внутрішня боротьба і вони проявлять себе сміливими і рішучими людьми, а головне, людьми, які заради власної країни готові забути про свої амбіції, то тоді в України є шанс дійсно перемогти на виборах брехливого і такого лицемірного Януковича, який думає, що він найхитріший і що він всіх обдурить. Мені здається, що український народ досить важко обдурити – вся історія українців про це говорить.

Тому я думаю, що зараз дійсно відповідальний момент. І дуже важливо зрозуміти, які злочини сьогодні здійснювали омонівці щодо громадян, що це були за омонівці, чиї накази вони виконували. Тобто, дуже важливо розслідувати ті події, які під ранок відбувалися на Майдані і ні в якому разі не залишати це без уваги.
Зараз настає момент істини для України і вирішується доля країни

Я повинен сказати, що зараз настає момент істини для України і вирішується доля країни. Я вірю в силу, стійкість і, я б сказав, таку гордість українського народу, і я абсолютно впевнений, що шлях лукашенківської Білорусії для України явно не підходить».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG