Доступність посилання

ТОП новини

Недопустимо, щоб Європа остаточно віддала Україну під російський вплив – чеський політик


Карел Шварценберг
Карел Шварценберг
Відомий чеський політик, колишній міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберг уважно стежить за розвитком подій в Україні після брутального розгону мирної демонстрації в Києві. Про це повідомляє празьке інтернет-видання První zprávz.cz.

Чеський політик попереджає, що Європа не може собі дозволити, щоб Україна остаточно потрапила під російський вплив: «Цим кроком вона б повністю порушила рівновагу в Європі, про що вже попереджав Збігнев Бжезінський».

Карел Шварценберг, аналізуючи останні події, заявив що про те , що українці «не хочуть, щоб їхня країна знову потрапила під російський вплив».

Карел Шварценберг також висловив жаль з проводу несхвалення українським парламентом закону, який би уможливив Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон. Це б могло «зняти одну болючу проблему в процесі зближення ЄС з Україною», вважає чеський політичний лідер.

На думку Карела Шварценберга, нині склалася ситуація, коли «ні Москва, ні Брюссель не можуть розраховувати на Віктора Януковича», який «грає високу гру». Та все ж чеський лідер висловив сподівання в тому, що «для українців та Європейського союзу вона закінчиться добрим результатом».

Уночі 30 листопада бійці спецзагону міліції «Беркут» жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

Президент України Віктор Янукович увечері того ж дня, через 16 годин після побиття беззбройних людей заявив, що «глибоко обурений» і засуджує «дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей».
XS
SM
MD
LG