Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдани у Луцьку і Рівному висловили підтримку акціям у Києві


Акція протесту у Луцьку, 01 грудня
Акція протесту у Луцьку, 01 грудня
Мешканці малих і великих міст і селищ Волині зібралися на майдани, щоб висловити підтримку учасникам Євромайдану у столиці. Найбільше людей – від 5 до 8 тисяч – зібралося в обласних центрах, де мітинги тривають з опівдня до цього часу. Люди не покидають майдани, їхня кількість зростає.

У Рівному віче відбувається під прапорами України та Євросоюзу, у Луцьку на Театральній площі поряд із ними майорять прапори опозиційних партій.

Мітинги в Рівному та Луцьку розпочали громадські активісти, які у суботу повернулися з Києва. До мікрофона виходять люди різного віку, вони висловлюють своє обурення діями силовиків під час розгону київського Євромайдану в ніч на 30 листопада, вимагають відставки уряду і президента, звертаються до правоохоронців із закликами не діяти проти мітингувальників.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що і в Рівному, і в Луцьку до мітингувальників долучилися мери цих міст.

Учасники Євромайданів у Луцьку зокрема скандували «Ми не хочемо в Білорусь!». Вони зокрема вимагають від голови обласної державної адміністрації Бориса Клімчука скласти повноваження, оскільки Партія регіонів, членом якої він є, не підписала угоду про асоціацію з ЄС.

Тим часом луцький митрополит Михаїл (УПЦ КП) закликав вірян «молитися за мир в Україні» і за те, «щоб біснуваті покинули Україну, а лише ті, хто її люблять, були тут».

Рівняни, котрі раніше домоглися від своїх обранців звернення щодо євроінтеграції, нині закликають голову облдержадміністрації Василя Берташа вийти з Партії регіонів і вимагають від усіх держслужбовців вчинити так само, а також забрати зі своїх кабінетів портрети президента Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколи Азарова. У своїй резолюції вони закликали депутатів міста й області скликати позачергові сесії і висловити на них своє ставлення до останніх подій.

Учасники мітингів також вшанували хвилиною мовчання пам’ять матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе – Лесі Гонгадзе. Окрім того, у наметах майданів триває збір підписів за підписання угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG