Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах Народне Віче проходило попри заборону суду


У Черкасах художники влаштували перфоманс від імені партії «політичних проституток»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
Народне віче у Черкасах зібрало близько тисячі осіб. Попри заборону суду, мітинг відбувався на Театральній площі міста. Люди вийшли без партійної символіки – лише під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами. Вони тримали плакати «Регіонали продали Україну Путіну», «На цвинтарі ілюзій уже немає місця для могил», «Ганьба черкаському Беркуту», «Рятуймо неньку Україну» тощо.
Черкащани вимагали не лише імпічменту Президента та відставки Уряду, а й зміну голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба та відкликання колишнього міського голови Черкас, а нині народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника.

Окрім того, опозиціонери оголосили, що на вівторок скликатимуть сесії міської та обласної ради, щоб черкаські депутати засудили жорстокий розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада. Також вони попросили черкащан сформувати колону автомобілістів, щоб при необхідності блокувати міст, або ж навіть в’їзд у Київ зі сторони Борисполя.

Водночас із Народним Віче, на Соборній площі, де теж діє судова заборона на мирні зібрання, черкаські митці організували перфоманс. Художник Олександр Дувінський тримав у руках жартівливий плакат із копняком політику. Він пропонував усім охочим підтримати Президента та чиновників, «яким зараз не солодко», а регіоналам – вступити у партію «політичних проституток».

Правоохоронці спершу цікавилися прізвищем та пропискою митця, потім перевіряли дані по телефону. А насамкінець запропонували йому пройти до машини поговорити.
XS
SM
MD
LG