Доступність посилання

ТОП новини

Позачергову сесію у Харкові скликають не через звернення про надзвичайний стан – голова ОДА


Голова Харківської обласної ради спростовує інформацію опозиціонерів, щодо можливого ухвалення звернення до президента про запровадження надзвичайного стану.

Керівник Харківської облради Сергій Чернов повідомив Радіо «Свобода», що в понеділок дійсно збирає депутатів на позачергову сесію, але не для того, щоб радити президенту Віктору Януковичу введення надзвичайного стану в столиці, про що заявили деякі опозиційні лідери.

«Інформація невідповідає дійсності. До мене сьогодні телефонували колеги з майже більшості регіонів України. Всі зворушені подіями і ситуацією в нашій столиці. Всі хто мені телефонував казали, що хочуть просити і вимагати забезпечення законності і порядку на території нашої всієї держави, але не шляхом надзвичайного стану», – повідомив Сергій Чернов.

За словами голови обласної ради, з ініціативою про проведення позачергової сесії до нього звернулася більше третини депутатського корпусу облради та колективи підприємств. У порядку денному для обговорення запропоновані питання суспільно-політичної ситуаціії в державі.

Раніше з'явилася інформація, що у Донецькій, Одеській та Харківській областях екстрено збирають депутатів. Серед головних причин – звернення до Президента Віктора Януковича щодо політичної ситуації в країні. Деякі опозиційні депутати припустили, що може йтись про прохання запровадити надзвичайний стан.
XS
SM
MD
LG