Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала 9 людей під час вчорашніх подій у Києві


Міліція Києва розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов’язаних із захопленнями адмінбудівель, іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці. У рамках розслідувань цих проваджень затримали дев’ятьох осіб, повідомили в прес-службі київської міліції.

«П’ять кримінальних проваджень відкрили через події, пов’язані з Київською міськадміністрацією. Щодо інцидентів на вулиці Банковій біля будівлі адміністрації президента відкрито чотири кримінальні провадження, щодо інцидентів навколо Будинку профспілок – два кримінальні провадження», – кажуть у міліції.

За повідомленням, наразі із затриманими проводять слідчі дії.

Справи порушили за статтями «захоплення державних або громадських будівель», «загроза або насильство стосовно правоохоронців», «масові заворушення», «умисне знищення або пошкодження майна», «опір представникам влади, правоохоронним органам», «зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу», заявили в міліції.

Також, за повідомленням, понад 90 співробітників міліції перебувають на стаціонарному лікуванні з травмами тяжкого і середнього ступеня тяжкості.
У міліції заявили, що за всіма зверненнями від учасників акції й журналістів проводять перевірки, їм обіцяють надати належну оцінку.

У Києві другий тиждень тривають багатотисячні акції проти політики української влади.

1 грудня активісти Євромайдану зайшли у Будинок профспілок і будівлю Київської міської державної адміністрації, де перебувають досі.

Водночас близько півтисячі молодиків спортивної статури вчора намагалися прорвали кордон міліції і штурмувати адміністрацію президента.

Пізніше МВС України повідомило, що до правопорушень біля АП причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.
XS
SM
MD
LG