Доступність посилання

ТОП новини

Міліція порушила справу через побиття дніпропетровських євромайданівців


Євромайдан, Дніпропетровськ, 1 грудня 2013 року
Євромайдан, Дніпропетровськ, 1 грудня 2013 року
Цієї ночі біля автовокзалу в Дніпропетровську троє молодих людей спортивної статури побили чотирьох учасників Євромайдану, які збирались їхати до Києва. Про це Радіо Свобода повідомили координатори дніпропетровського Євромайдану.

За даними координаторів, четверо учасників Євромайдану сиділи в машині, коли троє молодиків почали штовхати один одного прямо біля машини, кинувши одного на капот. Коли євромайданівці вийшли з авто, на них накинулись ці молодики.

Через кілька хвилин на місці події з’явився міліцейський патруль, постраждалих та нападників доправили до Кіровського райвідділу міліції.

Серед потерпілих євромайданівців – депутат Бабушкінської райради Микола Хоменко.

Координатор Євромайдану в Дніпропетровську Віктор Романенко назвав цей інцидент «провокацією» і заявив, що активісти акції домагатимуться його належного розслідування.

За його словами, дніпропетровський Євромайдан у понеділок збирається о 16:00 на Європейській площі. «Це мирні зібрання людей. І на провокації ми не реагуватимемо», – додав координатор Євромайдану.

Тим часом керівник дніпропетровського міського МВС Петро Чистяков повідомив, що троє учасників бійки перехожих випадково зачепили машину громадських працівників, що збиралися виїхати до Києва.

«Не бачу в цьому інциденті політичного підтексту», – повідомив він.

За його даними, було порушене кримінальне провадження за ч.1 ст 125 Кримінального кодексу України «завдання легких тілесних ушкоджень».
XS
SM
MD
LG