Доступність посилання

ТОП новини

Винні у застосуванні сили мають понести відповідальність – омбудсмен


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила в ефірі Радіо Свобода, що «30 листопада було відкрито провадження Уповноваженого за наслідками неадекватного застосування сили з боку правоохоронних органів».

Омбудсмен вважає, що винні у цьому мають понести «кримінальну й політичну відповідальність».

«Єдиний вихід з ситуації, яка склалася це ефективне і прозоре розслідування і обов’язкове притягнення до відповідальності, причому як до кримінальної, так і до політичної відповідальності тих, хто порушив закон. І відповідно у зв’язку із цим зроблений запит і до МВС і до Генеральної прокуратори для того, щоб упевнитись, що розслідування проводиться ефективно, з тим, щоб можна було очікувати результат», – сказала Валерія Лутковська.

На запитання Радіо Свобода про те, чи є вже якась відповідь на запити, уповноважений відповіла, що поки немає.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що використає своє право наголосити парламенту на необхідності терміново ухвалити закон про мирні зібрання.

Рано-вранці 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Це викликало обурення громадян і зібрало масові акції протесту в Києві й інших містах.
XS
SM
MD
LG