Доступність посилання

ТОП новини

У Львові попрощалися з Лесею Гонгадзе


Леся Гонгадзе із сином Георгієм. Фото з родинного архіву родини Георгія Гонгадзе. (Взято з сайту http://www.segodnya.ua)
Леся Гонгадзе із сином Георгієм. Фото з родинного архіву родини Георгія Гонгадзе. (Взято з сайту http://www.segodnya.ua)
Сьогодні у Львові попрощалися із матір’ю вбитого журналіста Георгія Гонгадзе, яка померла вночі 30 листопада після тяжкої хвороби.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в церкві Преображення Господнього, де відбулось прощання з покійною, зібралося дуже багато людей, щоб віддати їй останню шану.

У Лесі Гонгадзе було онкологічне захворювання, вона відмовилась від операції, від лікування у шпиталі.

Поховали Лесю Гонгадзе на міському цвинтарі у Брюховичах. Це було її рішення ще за життя. У 2003 році вона про це сказала Радіо Свобода.

25 березня 2003 року Леся Гонгадзе перепоховала своїх батьків з Личаківського цвинтаря, на приміський, щоб її син і вона були поховані поруч.

«Я переношу нелюдські страждання. Те, що українська влада зробила зі мною, – це віддзеркалення становища людини в Україні – безправної і безпомічної. Так, я повинна поховати сина. Повинна виконати свій християнський обов’язок. Мене змушують це зробити кожен день. Але я повинна знати, біля кого я маю бути похована», – сказала Леся Гонгадзе Радіо Свобода в 2003 році.

Леся Гонгадзе не поховала останки, знайдені у Таращанському лісі, оскільки вважала, що вони не належать її сину.
XS
SM
MD
LG