Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську мітингувальники під дощем вимагали імпічменту президента


Мітингувальники у Дніпропетровську під дощем вимагають імпічменту президента
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00
У центрі Дніпропетровська, на Європейській площі, попри зливу в понеділок ввечері зібралося близько півтисячі людей, які вимагають імпічменту президента і відставки уряду.

У руках мітингувальники тримають прапори й прапорці України та Євросоюзу, а також червоно-чорні прапори. Крім того, люди прийшли з плакатами «Молодь за ЄС», «Борітеся – поборете» та перекресленими портретами Януковича в короні.

Учасники акції скандують «Банду геть!», «Міліція з народом!», «Спортсмени з народом!» тощо.

Координатори акції закликають мітингувальників до страйку та участі в інших акціях громадянської непокори у Дніпропетровську та Києві. На площі встановили скриньку для збирання пожертв, які планують витратити на відправлення всіх охочих дніпропетровців до столиці.

Депутат Дніпропетровської обласної ради від «Батьківщини», тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна заявила, що політичні сили підтримуватимуть дніпропетровський Євромайдан харчами, а також організовуватимуть відправлення протестувальників до Києва.

«Ми створили комітет опору режиму. Ми ухвалили рішення посилати добровольців до Києва, на Майдан. Ми вимагаємо, щоб пішов у відставку уряду Азарова, ми вимагаємо ухвалення закону про імпічмент президенту й самого імпічменту. Якщо ми сьогодні не відстоїмо себе, то завтра буде те саме, що було з нашими дітьми на Хрещатику», – зазначила Ульяхіна.

Активісти Євромайдану повідомили, що зібрання на Європейській площі формально проводиться як зустріч з депутатами міськради, які подали на це відповідні заявки, адже судове рішення наразі забороняє мітингувати в цьому місці.
XS
SM
MD
LG