Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан вимагає відставки влади. LiveBlog

Верховна Рада сьогодні не підтримала відставку уряду. Протести Євромайдану не вщухають

Ще Азаров вибачався в Раді за дії «Беркута»

«Від імені уряду я хочу вибачитися за дії наших правоохоронних органів на Майдані. Уряд і президент глибоко шкодують про те, що це сталося», – сказав він, виступаючи в парламенті.

За побиття півсотні журналістів та їхньої знімальної техніки на Банковій 1 грудня не вибачався.

Опозиція у відповідь скандувала: «Відставка!»

Побитих на Банковій лікують під вартою, не пускають до них родичів та збирають безхатченків у ролі понятих

Побитих на Банковій лікують під вартою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:02 0:00
Відставку уряду провалили: за лише 186 депутатів.


Лідер Удару Віталій Кличко з виступу у Верховній Раді:

«Зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС - це державна зрада. Ми вимагаємо відставки уряду. Половина українців вже ноги протягує від політики цього уряду».

Прем’єр-міністр України Микола Азаров наполягає, що ЄС має вислухати вимоги Росії

З виступу у Верховній Раді:

«Я звертаюся до чесних демонстрантів: відкиньте політиканів. Може повторитися сценарій 2004 року. Але зараз зовсім інша ситуація. У нас серйозно скоротився товарообіг з Росією. Ми повинні європейським партнерам сказати одверто: давайте сядемо за стіл переговорів і будемо говорити про те, яку допомогу вони можуть нам надати. Ми відстоюємо тристоронній формат переговорів ЄС-Україна-Росія, бо ЄС має розглянути вимоги Росії».

На Вільнюському саміті президент Єврокомісії Мануель Баррозу заявляв, що ЄС не погоджується на тристоронній формат перемовин, бо епоха обмеженого суверенітету в Європі закінчилася.

Почалося пленарне засідання Верховної Ради.
Нардеп від Удару Валерій Карпунцов в інтерв'ю Радіо Свобода:

«Якщо не вдасться сконсолідувати депутатів для ухвалення легітимних рішень, то ситуація дуже ускладниться. З тими депутатами-регіоналами, які засуджували насильство, розібралися силовими методами, тому сьогодні вони вже змінюють свою позицію. У нас почався революційний шлях розвитку подій, хотілося б, щоб революція була мирною».
Нардеп «Батьківщини» Сергій Соболєв:

«Навіщо слухати генпрокурора, якщо я на власні очі бачив, як били ні в чому невинних жінок. І весь світ це бачив завдяки журналістам».

«Україні зараз потрібен уряд технократів. Переговори щодо входження в новий уряд можна вести лише з тими регіоналами, які чітко засудять насильство й вийдуть з цієї фракції», - наголосив він в інтерв'ю кореспонденту Радіо Свобода.


Нардеп, фракція Партії регіоналів Віктор Бондар:

«Ми, по-суті, скочуємося до Путіна в Обійми. Треба відновити переговори з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію, треба покарати всіх, хто причетний до побиття дітей, журналістів, треба заслухати звіт генпрокурора, треба зберегти легітимність парламенту й лише після цього ставити питання про відставку уряду. Якщо зараз ставити це питання, голосів за це немає. Я думаю, що за тиждень-два ситуація вирішиться. Рішення щодо відставки уряду має бути політичним рішенням президента».

«Якщо двадцять депутатів вийде з фракції Партії регіонів, то все піде трам-тарарам», - додав він.

Нардеп від Партії регіонів Володимир Сальдо:

«Литвин, досвідчений політик, казав, що от знайдемо голоси, проголосуємо за відставку уряду, а що далі? Ми вважаємо, що уряд працює, у нього є багато нереалізованих можливостей, але це все робочий процес. У реальному житті абсолютних істин не існує, угода про асоціацію була парафована торік, але переговори продовжувалися до самого Саміту».

Відповідно до норм і процедур міжнародного публічного права, після парафування угоди її текст змінам і доопрацюванням не підлягає.
У Верховній Раді перерва, чекають приїзду членів уряду, передає кореспондент Радіо Свобода.
Храми Києва дають притулок і їжу мітингувальникам
Ніч у храмі
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
Незалежна правозахисна організація ARTICLE 19 висловила серйозне занепокоєння реакцією української влади на мирні зібрання.

Виконавчий директор ARTICLE 19 Томас Хьюз (Thomas Hughes) заявив:

«Ми серйозно занепокоєні обмеженням права на демонстрації із повним захороненням і деяких місцях. Свобода вираження є фундаментальним правом людини. Кожен має голос і право бути почутим, включно із правом на мирний протест. Вибіркові політично вмотивовані обмеження та автоматичні судові заборони є очевидним порушенням міжнародних стандартів».

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG