Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво кримського парламенту проти відставки уряду Азарова


Микола Азаров
Микола Азаров
Президія Верховної Ради Криму заявляє, що рішення про відставку Кабінету міністрів України було б безвідповідальним кроком. Про це йдеться в її зверненні до голови Верховної Ради України Володимира Рибака, ухвалене у вівторок.

Президія кримського парламенту оцінила ситуацію, що склалася в Україні, як «вибухонебезпечну». На думку авторів звернення, «діяльність деструктивних сил ставить під загрозу зриву функціонування системи управління й життєзабезпечення країни», у першу чергу в Києві, але і в інших регіонах України.

«Подальший розвиток ситуації деструктивним шляхом може мати руйнівні наслідки для всієї країни, її економіки, добробуту і безпеки громадян України», – мовиться у зверненні президії кримського парламенту.

Автори документу вважають, що в ситуації, яка склалася, «неприпустимо піддаватися на шантаж вуличних маніфестантів і безвідповідальних політиків». Законно обрані органі влади, насамперед Верховна Рада України, зобов’язані вжити «рішучі заходи, спрямовані на стабілізацію політичної ситуації у країні», – йдеться у документі.

Президія Верховної Ради Криму висловила «тверду впевненість у тому, що в нинішній обстановці рішення про відставку Кабінету міністрів України було б безвідповідальним кроком», а також, у тому, що Верховна Рада України «як вищий законодавчий орган країни в цей критичний момент виявить політичну мудрість і високу громадянську відповідальність».

Напередодні на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради Криму більшість депутатів ухвалили звернення до президента Віктора Януковича, в якому закликали «вжити всі доступні заходи для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед запровадженням надзвичайного стану».

Проти такого рішення тоді виступили лише депутати фракції «Курултай-Рух» Рефат Чубаров і Леонід Пилунський, а також Едуард Гривковський з фракції «Союз».
Сьогодні парламент не підтримав проект постанови про недовіру уряду. Рішення підтримали 186 депутатів за необхідних 226.
XS
SM
MD
LG