Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про підготовку провокацій влади і закликає ГПУ знайти зниклих


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиція вимагає від Генеральної прокуратури розпочати пошук зниклих після розгону Євромайдану і покарати винних у цьому. Про це в штабі національного спротиву на майдані Незалежності заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він заявив, що за даними опозиції після жорстокого побиття беркутівцями активістів Майдану близько десяти людей відсутні і не інформують про своє місце перебування.

Яценюк наголосив, що опозиція вимагає від Генпрокуратури негайно перевірити всі лікарні, морги, районні відділки внутрішніх справ «і встановити, чи є там люди, які пропали безвісті».

Опозиція вимагає також негайно прозвітувати про кількість арештованих, кількість людей, які отримали тілесні ушкодження, кількість затриманих, про те, скільки з цих людей зараз перебувають в лікарні і скільки насильницьких смертей було в Україні за останні два тижні.

«Це офіційне звернення. Ми вимагаємо негайної реакції», – цитує Яценюка прес-служба «Батьківщини».

За його словами, опозиції відомі плани Банкової щодо «дестабілізації ситуації». «Вони хочуть підкинути мертві тіла й цим спровокувати наступну хвилю протистояння», – сказав Яценюк.

«Ми повідомляємо про злочин, який готує секретар РНБО Андрій Клюєв. Він особисто давав вказівку заступнику міністра МВС Ратушняку розганяти Майдан і формувати силовий сценарій», – наголосив він.

«Очікуємо реакції генерального прокурора, проведення розслідування, перевірки і притягнення злочинців до відповідальності», – сказав Яценюк.

Радіо Свобода намагається отримати відповідь Генпрокуратури з цього приводу.
XS
SM
MD
LG