Доступність посилання

ТОП новини

Репресій студентів за участь у Євромайданах з боку МОН немає – заступник міністра


Жодних репресій проти студентів, які беруть участь у мирних акціях протесту, з боку Міністерства освіти немає і не буде. Про це під час зустрічі з представниками Студентської координаційної ради заявив перший заступник міністра освіти Євген Сулима.

«На сьогоднішній день жодного випадку репресій і утисків не зафіксовано. Сьогодні офіційно не існує жодного наказу, який би був підписаний керівниками вищих навчальних закладів міністерства, про те, що такі утиски мають бути. У той же час існують приклади наказів ректорів, які взагалі написали, що з такого по таке число у випадки відсутності студентів на парах не треба вважати неповажною причиною», – наголосив Сулима.

Сьогодні зранку близько півтисячі студентів прийшли під Міністерство освіти та науки, вимагаючи відставки першого заступника міністра Євгена Сулими і припинення тиску на студентів у зв’язку з їхньою участю у громадських акціях.

Міліція довго не пускала мітингувальників на територію відомства попри те, що до них виходив представник міністерства і заявив, що на територію зможуть потрапити всі зі студентськими квитками. Відбулася штовханина. Міліція заблокувала вхід автобусами.

Серед студентів, зокрема, були присутні представники Національного університету імені Шевченка, КПІ, НПУ імені Драгоманова.

На допомогу студентам прибули депутати від ВО «Свобода» Ірина Фаріон та Ігор Мірошниченко. В результаті перемовин Євген Силима погодився провести зустріч із студентами у присутності народних депутатів та журналістів.

Із 21 листопада по всій Україні тривають акції протесту громадян, обурених відмовою уряду підписати угоду про асоціацію з ЄС. До участі в акціях приєдналися студенти найбільших вишів України.
XS
SM
MD
LG