Доступність посилання

ТОП новини

Організатори «штурму» Івано-Франківської ОДА кажуть, що їм загрожують репресії


Один з організаторів так званого «штурму» приміщення Івано-Франківської обласної держадміністрації у понеділок ввечері, депутат обласної ради Віктор Неміш повідомив сьогодні, що його викликали на допит до міліції і «мають намір посадити за ґрати».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі він проходить як свідок у цій справі, але йому може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.

Віктор Неміш стверджує, що штурму не було, бо «не було протистояння, не було сутичок з міліцією, не було нічого пошкоджено». За його словами, в приміщення «білого будинку» кілька сотень людей зайшли тому, що надійшла інформація про нараду силових структур. Ще одна версія – мітингувальники просто зайшли погрітися.

Серед організаторів «провокації» також названі представники «Правого сектора» Василь Абрамів і Андрій Подільський, які є активістами ВО «Тризуб» імені Степана Бандери. Вони теж отримали виклики на допит.

«Це був не «штурм», а демонстрація того, що ми сила на своїй землі, водночас ми хотіли продемонструвати свою солідарність з тими, хто зараз у Києві», – заявив у коментарі Радіо Свобода Андрій Подільський.

Керівник регіонального штабу національного спротиву в Івано-Франківську Василь Попович теж зазначив, що «штурму ОДА» не було, хоча сам випадок він «різко засуджує». Вчора представників «Правого сектора» виключили зі складу штабу.

Керівник управління МВС в Івано-Франківській області Василь Фелик назвав цей випадок спробою «окремих радикально налаштованих осіб дестабілізувати ситуацію в області». Відомості про цю подію внесено до Єдиного обліку, в найкоротший термін буде дана кваліфікація дій окремих організаторів, а щодо інших людей, як наголосив головний прикарпатський міліціонер, «ніякі заходи вживатися не будуть».

Василь Фелик припустив, що Віктор Неміш був у стані сп’яніння. У свою чергу Неміш здав аналізи на алкоголь і повідомив сьогодні, що або чекає вибачень від головного міліціонера перед численними камерами, або подаватиме на нього до суду.

Ввечері у понеділок кілька сотень чоловіків після закінчення мирного мітингу виламали двері в приміщенні обласної держадміністрації і зайшли всередину. Згодом їх зупинив і заспокоїв міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. У штабі національного спротиву цей випадок назвали «провокацією, яку влаштували окремі гарячі голови».
XS
SM
MD
LG