Доступність посилання

ТОП новини

США сподіваються на об’єктивне розслідування побиття журналістів у Києві – Нуланд


Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд і міністр закордонних справ України Леонід Кожара
Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд і міністр закордонних справ України Леонід Кожара
США вважають неприпустимим перешкоджання роботі працівників ЗМІ і засуджує використання сили проти журналістів, які висвітлювали мирні акції у Києві. Сполучені Штати сподіваються, що розслідування інциденту, яке провадить Генеральна прокуратура, буде об’єктивним і винні будуть покарані належним чином. Про це сьогодні у рамках міністерського засідання ОБСЄ заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

«ЗМІ, очі і вуха народу, тримають уряди підзвітними, перевіряють, щоб ми жили відповідно до цінностей, і закликають нас, коли ми цього не робимо. Цього тижня в Україні кілька десятків журналістів постраждали в насильстві тут, багато з них – від рук міліції. І важливо, що всі ми, хто виступає за свободу, за демократію, за відкритість і прозорість, також виступаємо на захист прав журналістів тут, у просторі ОБСЄ», – сказала Нуланд.

За словами заступника держсекретаря, вона має щільний графік перебування у Києві. Після участі у засіданні ОБСЄ вона проведе зустрічі з представниками влади, опозиції і громадянського суспільства. На запитання, чи має намір Нуланд відвідати київський Євромайдан, вона порадила стежити за її перебуванням у столиці України.

Координатор руху «Стоп цензурі!» – виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк передала Вікторії Нуланд заяву українських журналістів, і подарувала «ідентифікаційні речі» журналістів. які у ці дні використовують працівники ЗМІ – яскраво-помаранчевий жилет і каску з написами «Преса».
XS
SM
MD
LG