Доступність посилання

ТОП новини

Існували економічні причини для відкладення угоди з ЄС – Кравчук


Леонід Кравчук
Леонід Кравчук
Причини відтермінувати підписання угоди з ЄС існували. Глибинна причина полягає в глибокій прив’язаності української економіки до Росії: 500 тисяч українців працюють на підприємствах, орієнтованих на цю країну. Поточна причина – це торговельна війна Росії. Про це заявив перший президент України Леонід Кравчук.

«Ми зав’язані на Росії, але за 20 років чи нічого не зробили, щоб вийти на інші ринки, у ту ж Європу. Тому що влада цим не займалася, а керівники заводів, фабрик не хотіли цього, їм легше працювати з Росією: приблизно однакова ментальність, однакова якість, однакові погляди й однакове хабарництво», – заявив Леонід Кравчук.

«Загрози політичні можна відтермінувати, а загрози політичні мають абсолютно практичні наслідки в той же день. І дійсно, багато заводів почали зупинятися», – наголосив Кравчук.

Влада має пояснювати причини своїх рішень українцям, зокрема молоді.

«Молодь повірила, що євроінтеграція вже вирішена, і вона вже вірила, що ми почнемо жити в рамках європейського життя», – зауважив перший президент.

На запитання про те, коли, на його думку, Україна змогла б реально підписати угоду про асоціацію з ЄС, Леонід Кравчук відповів: «Чесно, не знаю».

Український президент Віктор Янукович відмовився підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі минулого тижня, що спричинило масові протести в Україні.
XS
SM
MD
LG