Доступність посилання

ТОП новини

Балога: Янукович має 48 годин для ухвалення рішень


Віктор Балога
Віктор Балога
У президента Віктора Януковича є 48 годин, щоб ухвалити рішення, які розрядять ситуацію. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив позафракційний депутат Віктор Балога, коментуючи заяву екс-президента Польщі Александра Квасневського про те, що хід української революції має вирішитися в найближчі 48 годин.

«Перш за все Квасневський розуміє, що ресурси завжди мають певний запас міцності. Думаю, що він помиляється. У нас є набагато більше часу для того, щоб прийняти рішення. Але скоріш за все не в України, а в Януковича є 48 годин для того, щоб ухвалити рішення, які підуть, які розрядять ситуацію, створену ним самим під час розгону Майдану. Не в України є 48 годин, а в Януковича є 48 годин», – сказав Балога.

За його словами, рішення ці «дуже непрості». «Вони вже на поверхні. І про це все розумні люди говорять як в межах країни, так і за межами країни. Готовність підписати асоціацію до кінця року і готовність до суботи відправити у відставку та створити уряд національної довіри, який дасть можливість зняти напругу у суспільстві. От це перші два кроки, які вкрай необхідні для України», – заявив Балога.

Він припустив, що Майдан після цього розійдеться. «Тому що для цього року ухвалення таких світоглядних речей, особливо з питання підписання асоціації, який визначає курс України на сотні, тисячі років вперед, я вважаю, що це задовольнить українське суспільство», – сказав депутат.

Він також заявив, що «двома руками» за те, щоб взяти участь в уряді національної безпеки, національного порятунку, який має проводити болючі економічні реформи.
XS
SM
MD
LG