Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Захід втручається у внутрішні справи України


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Активна участь іноземних чиновників у політичних подіях в Україні, зокрема в масових акціях, є втручанням у внутрішні справи цієї країни, заявляє прем’єр Росії Дмитро Медведєв.

«З усіма цими проблемами мають розбиратися українське керівництво й українське суспільство, а не іноземці, не Росія. Але й інші країни мають поводитися коректно», – сказав Медведєв в інтерв’ю російським телеканалам.

За його словами, в Україну приїжджають представники деяких країн на рівні міністрів закордонних справ і йдуть не на переговори з владою або опозицією, а йдуть в гущину політичних подій, які, як каже Медведєв, відбуваються в суперечності з правилами організації мітингів, і беруть у них участь.

«Брати участь у таких заходах, ну, даруйте, це називається дуже просто – втручання у внутрішні справи», – заявив російський прем’єр.

«Я думаю, як, наприклад, почувалися б наші німецькі партнери, якби міністр закордонних справ Росії взяв би й пішов на якісь збори, яке проводилося б усупереч німецьким правилам. Я не думаю, що вони визнали б це дружнім кроком», – сказав Медведєв.

4 грудня міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле відвідав мітингувальників на майдані Незалежності в Києві. 26 листопада на Майдані виступили представники делегації Сейму Литви.

В Україні тривають масові протести з вимогою відставки влади і поновлення євроінтеграції країни.
XS
SM
MD
LG